Een Geanimeerd Gesprek

Goedemiddag,

Serge Cornelissen stuurde de podcasttip van deze week in via het tipformulier. Wees als Serge en stuur ook een tip in. Wie weet deel ik hem volgende week met honderden enthousiaste podcastluisteraars.

Uiteraard heb ik ook weer een oude tip voor je uitgezocht:

Een Geanimeerd Gesprek

Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast

Frequentie: elke twee weken

Lengte van een aflevering: ongeveer een uur

Officiële omschrijving: “Een Nederlandstalige podcast over anime.“

Waarom je volgens Serge zou moeten luisteren: “Ik denk dat hosts Gerard, Jocelyn en Kevin je op een laagdrempelige manier je meenemen in de wereld van anime (Japanse tekenfilms en animatieseries). Als je niks weet van anime stap je zo in, en leer je veel, en ook als je fanatiek kijker bent is het heerlijke content. Ondanks de populariteit van anime, zijn er weinig goede Nederlandse kanalen te vinden en is dit hiermee een unieke propositie.“

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Serge tipt aflevering 19: In de cockpit van mecha anime. “Deze aflevering gaat in over de wereld van Mecha anime, grote robots die door piloten bestuurd worden. Te gast is Bastiaan Vroegop, bekend tech en game journalist, wat een mooie extra dynamiek geeft. Zonder dat ze spoilen leer je veel het over het mecha genre en wordt je echt aangespoord om de series af te kijken. Plus leuke humor”, zegt hij erover.

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger