Even over mijn kind

Goedemiddag,

Joelle Köhler, moeder van twee kinderen, stuurde via het welbekende tipformulier een opvoedpodcast in. Je vindt hem hieronder, maar eerst duiken we even de archieven in:

Even over mijn kind

Soort podcast: Nederlandstalige zelfhulppodcast

Frequentie: wekelijks

Lengte van een aflevering: een half uur

Officiële omschrijving: "Iedereen kan opvoeden, daar gelooft psycholoog, auteur en opvoedkundige Tischa Neve heilig in. De kunst is dat je doet wat werkt voor jou en jouw kind, in plaats van alles door elkaar. Om je daarbij te helpen, is er deze podcast: 'Even over mijn kind...', waarin Tischa ouders ontvangt met een opvoedvraag. Ze zit met ze om de tafel en de ouders zijn openhartig over waar ze tegenaan lopen. Van peuter tot puber, van driftbui tot schermgedoe, alles komt voorbij. Heerlijk herkenbaar, eerlijk en inspirerend. En Tischa houdt het bij voorkeur lekker praktisch, dus doe je voordeel met bakken vol opvoedtips en handigheidjes!"

Waarom je volgens Joelle zou moeten luisteren: "Is podcast van een opvoedkundige/kinderpsycholoog. Echt een geweldige serie voor iedereen met kinderen of die met kids werkt, zoveel kleine en grote vragen waar ze antwoord en raad voor geeft. Heerlijk om te luisteren even tussendoor, in elke aflevering zit wel een tip waar je iets mee kunt ook al heb je zelf geen ervaring met het specifieke onderwerp van een aflevering. "

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Joelle tipt aflevering 9 genaamd ‘Waarom moet ik het altijd vijf keer vragen voor mijn kind zijn schoenen aan doet’. Ze zegt daarover: “Omdat t zoooo heerlijk herkenbaar is, en opvoeden echt makkelijker kan dus.”

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger