Koken Met Classics

Goedemiddag,

In Vlaanderen worden heel veel mooie podcasts gemaakt die veel Nederlands niet kennen. Zonde! en dus ben ik blij dat Mari er één instuurde via het tipformulier.

Maar voor we naar die tip gaan, duiken we eerst de archieven in:

Koken Met Classics

Soort podcast: Nederlandstalige muziekpodcast

Frequentie: wekelijks tijdens een seizoen

Lengte van een aflevering: ongeveer 15 minuten

Officiële omschrijving: "Topchef Senne Guns kijkt in de potten van de bekendste muzikanten en onthult de recepten achter hits die iedereen kent. Van de doos glissando’s van ABBA tot het vel kwintencirkel-deeg van Lou Reed, de link tussen Chopin en Amy Winehouse, de cappuccino met slagroom van John Miles en het snuifje Aznavour bij Eminem. Zonder twijfel de lekkerste podcast van Radio 1."

Waarom je volgens Mari zou moeten luisteren: "Koken Met Classics behandelen verschillende hits op zo'n leuke en luchtige manier, zonder enkel voorkennis van muziek nodig te hoeven hebben. Doordat zij het op een verhalende wijze vertellen, alsof er een recept gekookt wordt (vandaar de naam), maakt het de podcast erg toegankelijk voor iedereen. Zo leer je ook hoe sommige nummers veel te maken kunnen hebben met hiphop, of juist klassieke muziek."

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Mari tipt de aflevering over ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen. “Als je niet weet waar je moet beginnen, is dit een perfecte aflevering. Iedereen kent dit nummer inmiddels en je volgt al meteen hoe een aflevering gaat”, zegt ze erover.

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger