Sawbones: A Marital Tour Of Misguided Medicine

Goedemiddag,

De Podcastlijst draait op tips van jou als lezer, dus wil je helpen om De Podcastlijst ook in de toekomst te laten bestaan, stuur dan jouw podcasttip in via het tipformulier. Vin deed dat ook en zijn tip vind je onder deze tip uit het archief:

Sawbones: A Marital Tour Of Misguided Medicine

Soort podcast: Engelstalige gesprekspodcast

Frequentie: wekelijks

Lengte van een aflevering: 30-45 minuten

Officiële omschrijving: "Join Dr. Sydnee McElroy and her husband Justin McElroy for a tour of all the dumb, bad, gross, weird and wrong ways we've tried to fix people."

Waarom je volgens Vin zou moeten luisteren: "Dit is een Amerikaanse, grappige, medisch historische podcast dat gehost wordt door een getrouwd stel. De vrouw, Sydnee, is arts en haar man, Justin, is degene die ‘domme’ vragen stelt en af en toe een harde grap ertussendoor gooit. Ik leer elke keer weer wat nieuws en moet altijd lachen om de grappen van Justin. Ze maken al sinds 2013 wekelijks een podcast. Elke week behandelen ze een nieuw thema of ziektebeeld. Bijvoorbeeld ‘de plaag’ of ‘lobotomie’."

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: "Die ene over legionella is mij het meest bijgebleven omdat er echt een ‘aha’ moment voor mij inzat. Je komt er namelijk achter waarom die ziekte eigenlijk zo heet", tipt Vin. Over het algemeen vindt hij de eerste seizoen trouwens het leukst, omdat daarin de leukste onderwerpen aan bod komen.

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger