Tuinbroekies

Goedemiddag,

Al sinds begin dit jaar moest ik een nieuwe site voor De Podcastlijst bouwen. Dat is na vier maanden eindelijk gelukt 😅. Op podcastlijst.nl kun je vanaf nu weer terecht voor het complete archief en het tipformulier heeft een nieuw adres gekregen. Danique stuurde de podcasttip van deze week in.

Tuinbroekies

Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast

Frequentie: wekelijks 

Lengte van een aflevering: ongeveer een uur

Officiële omschrijving: "Jouw wekelijkse tuinavonturen podcast. Gehuld in tuinbroek en onder het genot van een goede bak koffie, soms een biertje, praten twee mannen over hun avonturen in de achtertuin. Hoe maak je van je tuin een biodivers paradijs voor vogels en insecten, maar tegelijkertijd ook een plek om te ontspannen en genieten? Met je eigen blote mannen (of vrouwen) klauwen, slim speuren op Marktplaats en een flinke dosis ‘kijken of het lukt’ ontstaat onder andere een natuurlijke vijver, een gigantische tuinkamer in een oude kweekkas en een kippenhok waar je huur voor zou kunnen vragen."

Waarom je volgens Danique zou moeten luisteren: "Een van mijn grote (nieuwe) hobby's is tuinieren. Aangezien ik veel podcasts luister, ging ik op zoek naar een Nederlandse podcast over tuinieren. En die vond ik! In deze gezellige podcast vertellen Casper en Naan over hun tuinavonturen. Het leuke vind ik dat de podcast echt actueel is. In november ging het over het winterklaar maken van de tuin, in april over de bijentelling. Het gaat van biologische zaden tot een kippenproof kruidentuin. Erg inspirerend!"

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Op dit moment staan er 40 afleveringen online. De meest recente is het meest actueel, dus Danique tipt om daar gewoon mee te beginnen.

Luisteren en abonneren: Apple, Google, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger