Zo, Opgelost

Goedemiddag,

Dit is editie 200 van De Podcastlijst! Al ruim vier jaar lang deel ik (bijna) elke week een podcasttip van jou als luisteraar met alle abonnees van deze nieuwsbrief. Mond-tot-mond-reclame on steroids. Dat wil ik nog 200 edities blijven doen, maar daarvoor heb ik wel jouw hulp nodig. Heb je een leuke podcast waar je naar luistert en die meer mensen zouden moeten leren kennen? Deel hem dan nu via het tipformulier.

De tip van deze week komt van Marloes, maar eerst één van de 199 eerdere tips in de herhaling:

Zo, Opgelost

Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast

Frequentie: twee keer per week

Lengte van een aflevering: 15-20 minuten

Officiële omschrijving: "Wat moeten we met voetbalgeweld? Hoe koop je een auto? Wat geef je iemand cadeau die je niet kent? Wat doen we aan het tekort aan personeel? En hoe kom je eigenlijk op tijd? De wereld is gevuld met problemen. Maar hoe lossen we dat op? Geen zorgen. In Zo, Opgelost gaan wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en comedians Tex de Wit en Stefan Pop de meest complexe onderwerpen te lijf en lossen het voor je op. Elke maandag en vrijdag hoor je in een nieuwe aflevering welke oplossingen ze hebben bedacht."

Waarom je volgens Marloes zou moeten luisteren: "Twee comedians (Tex de Wit en Stefan Pop) en een wetenschapsjournalist (Anna Gimbrère) zitten in deze podcast bij elkaar om met elkaar problemen op te lossen. De problemen variëren van first-world problems tot de grote, complexere vraagstukken. En de oplossingen die Stefan, Tex en Anna erbij verzinnen variëren van serieus en nuttig tot volslagen idioot en hilarisch."

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Marloes tipt aflevering 7: ‘Ik word hebberig van Instagram’. “Omdat de probleemomschrijving alleen al heel grappig is, en de voorgestelde oplossingen zo extreem uit elkaar liggen dat het hilarisch is om naar te luisteren”, vertelt ze erover.

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger