Zwermelingen

Goedemiddag,

De afgelopen twee weken is het versturen van deze nieuwsbrief er bij in geschoten (excuus), maar vandaag heb ik weer een verse podcasttip voor je. Hij werd ingestuurd door Rosa via het welbekende tipformulier.

Maar uiteraard duiken we eerst even het archief van tips in:

Soort podcast: Nederlandstalige documentaire

Frequentie: alle afleveringen staan online

Lengte van een aflevering: een half uur

Officiële omschrijving: "Op een dag vindt Sander in het bos achter zijn huis in Venlo een pakketje. Erin zitten een dagboek, een Poolse bijbel en pasfoto's. Een vrouw met donker haar en donkerbruine ogen kijkt hem vanaf de foto's strak aan. Wie is de vrouw en wat is er met haar gebeurd? Samen met documentairemaakster Naomi Steijger gaat Sander op zoek naar haar. Ze vinden meer achtergelaten spullen en slaapplaatsen. Ze zijn van arbeidsmigranten, die hun werk en onderdak zijn kwijtgeraakt en aan de grens bij Venlo zijn gestrand."

Waarom je volgens Rosa zou moeten luisteren: "De aanleiding van deze waargebeurde podcast is de vondst van een bijzonder pakketje in het bos bij Venlo op de grens met Duitsland. Daaruit ontvouwt zich een zeer interessante zoektocht naar de eigenaar. Een verhaal dat je als luisteraar ook leert over een verborgen economie in Nederland en over dakloosheid onder arbeidsmigranten. Het laat je nadenken over de waarde van levens van mensen die waardeloos lijken te zijn gemaakt. De maakster weet ontzettend goed mensen een stem te geven die zij anders nooit zouden kunnen laten horen. Haar nieuwsgierigheid is ontwapenend. Het luistert alsof je een goed boek leest, het ontroert en het leert je iets belangrijks :)"

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Het verhaal begint in aflevering 1, dus start daar. “In die aflevering wordt je heel mooi het verhaal ingezogen. Ik vond het leuk om erachter te komen dat je niet zomaar gaat luisteren naar een zoektocht naar een vrouw, maar dat zij staat voor een heel groot verhaal, en dat het heerlijk is om daar in mee te mogen duiken”, aldus Rosa.

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier,
Elger