De Kwak Kwaakt

Goedemiddag,

De Kerstdagen staan voor de deur, maar eerst is nog gewoon woensdagmiddag en dus heb ik een podcasttip voor je. Marianne stuurde hem in via het tipformulier. Ik ben hard op zoek naar nieuwe podcasttips. Dus luister je naar een leuke podcast die meer luisteraars verdient? Stuur hem dan nu in!

De Kwak Kwaakt

Soort podcast: Nederlandstalige gesprekspodcast

Frequentie: onregelmatig, gemiddeld twee keer per maand

Lengte van een aflevering: ongeveer een uur

Officiële omschrijving: "Volwassen donorkinderen Ester de Lau en Eefje Habets bespreken - samen met andere ervaringsdeskundigen - alles wat met donorkind zijn te maken heeft."

Waarom je volgens Marianne zou moeten luisteren: "Mooi en integer gemaakt door een paar heel gedreven donor-kinderen (nou ja volwassenen) die hun leven te 'danken' hebben aan een anonieme zaaddonor en dat pas later in hun leven te horen krijgen. Ook als je zelf niets met eicel- of spermadonatie te maken hebt in je leven is het nog interessant en geeft het veel stof tot nadenken: Alle kanten van dit onderwerp worden besproken, misstanden rondom anoniem doneren worden helder uiteengezet en elke aflevering is er een gast die weer een heel eigen ervaring heeft. Gek dat er zo lang erg weinig is nagedacht over wat de gevolgen voor de kinderen zijn die hier uit voortgekomen zijn. "

Bij welke aflevering kun je het beste beginnen: Marianne tipt om gewoon bij aflevering 1 te beginnen. “Of met het interview dat Gijs Groenteman met hen hield voor zijn eigen podcast”, schrijft Marianne.

Luisteren en abonneren: Apple, Spotify, Podimo, website

Veel luisterplezier en alvast een fijne Kerst,
Elger